Jak na afirmace

 

 

Kdy a jak nám mohou afirmace skutečně pomoci? Dejte tomu, že budeme mluvit o "dělání" či "vytváření" afirmací. Máme tímto na mysli tvoření pozitivních myšlenek, výroků, tvrzení či přání, a účelem je dosažení pozitivní změny, situace, skutečnosti v našem životě. Afirmací tak můžeme přímo ovlivnit následující dění, neznamená to však, že již nyní tomu co v afirmaci formulujeme tak je. Teprve se tak stane, to co už v životě máme, čeho jsme již dosáhli, na to si nepotřebujeme vytvářet pozitivní afirmace, je však dobré si těmito tvrzeními utužovat danou situaci, i k tomu jsou nám afirmace.
Pomáhají nám upevňovat již získané, ať už jde o lásku, city, dovolenou, nové auto, či cokoliv jiného. Pozitivní afirmace nám pomáhají jak dosáhnout našich tužeb, tak jejich dosažení upevnit.

Čím častěji afirmaci opakujete, tím blíže jste ke své představě, kterou vám afirmace pomáhá vizualizovat. Je potřeba mít v afirmaci víru a důvěru, a být trpělivý, pokračovat a stále ji opakovat tak dlouho, dokud neuvidíte zlepšení. Pokud víru a důvěru necítíte, změňte slova afirmace, nebo ji změňte úplně. A je důležité jak to provedete. V každém případě nebude vůbec fungovat jakákoliv negativní afirmace či myšlenka, jelikož ta opět přitáhne další negativní události. Jste-li nahněvaní, či opouštíte v hněvu něco nebo někoho a cítíte tak nenávist, přenášíte tyto negativní pocity do nového prostředí, ale týká se to i Vašeho těla, mysli a zdraví. Stejně tak, když nemáte v lásce sebe sama, povede to k nemoci duše i těla.

Opustil-li Vás partner a chcete najít nový láskyplný vztah, toužíte tedy po pozitivní změně, pomůže Vám například následující afirmace: ehnám svému předešlému partnerovi s láskou, už mne však náš vztah nenaplňoval a ta jej přenechám tomu, koho naplňovat bude, a přinese mu potěšení a štěstí. Tímto otevírám svou mysl i srdce novému vztahu a nové lásce, očekávám naplněný a láskyplný vztah. Budu skvělou partnerkou i přítelkyní, nabízím pravou lásku. Budeme svedeni dohromady tím nejlepším možným způsobem. Děkuji za to, jsem ze srdce vděčná."

Nebo můžete říce jen krátkou a jasnou afirmaci: Opouštím dosavadní zkušenost s láskou a otevírám se novým možnostem a příležitostem.

Krátká afirmace má někdy i větší sílu a účinnost.

Pokud právě hledáte práci, nebo jste v té své nespokojeni, můžete použít třeba afirmaci: "Přijímám novou, skvělou práci" - a tuto si opakovat jak často můžete, tím se naladíte na správnou frekvenci a pro novou příležitost.

Každému však pomáhá jiná metoda, jak dostat do svého podvědomí myšlenku, která dostane svůj pocit, a pocit nám dá tu správnou energii na správné frekvenci. Pokud Vám pomáhá si své afirmace zapisovat, a opakovat, dělejte to, a dělejte to jak často a kolikrát potřebujete, sami to vycítíte. Afirmace bude fungovat a cílený výsledek dosáhnete necháte-li afirmaci působit a negativní pocity, prožity a postoje z minulosti nahradíte pozitivními myšlenkami.

Abyste se od minulosti, v které bylo cokoliv negativního osvobodili a otevřeli si tak cestu k pozitivní budoucnosti, zařaďte do svých afirmací formuli slov "jsem ochotný/á". Příkladnou afirmací je: "Jsem ochotná odpustit, jsem ochotný odpouštět."

Jestliže máte z něčeho obavy, pomůžete si utvrzováním: "Dovoluji si být klidná, cítím se uvolněně, je mi dobře." Tato afirmace Vás utvrzuje především v tom, že máte sebe samu a své emoce pod kontrolou, a také že jste ochotni navodit příznivou atmosféru. Afirmace aby fungovala musí nahrazovat negativní pozitivním. To špatné musí pryč, a to dobré příjít namísto toho špatného. Je to jako na zahrádce, plevel vyhodíte, a namísto zasadíte růže.

Dalším příkladem je třeba zloba, vztek, trpká zkušenost v životě. Abyste se dokázali přenést přes těžké období, nebo jen přes negativní situaci, pomůže Vám následující afirmace: "Jsem ochotna/ en se přenést přes tuto nepříjmenou zkušenost, jsem ochotna odpustit." Dáváme tím sama sobě i svému podvědomí a také tím pádem vnitřní realitě svolení hledat cestu k překonání negativních zkušeností a zážitků.